top of page

Příběh naší Bali svatby aneb jak se synchronicitně seskládal náš svatební rituál

Měli jsme jasný záměr – svatební rituál na Bali. Kromě šatů a prstýnků jsme se nepřipravovali. Nechali jsme se překvapit, jak se celý rituál seskládá a musím říct, že takto by mě to ani nenapadlo! Bylo to nádherné! O celý příběh průběhu našeho rituálu se s vámi podělím v tomto článku.


Takhle vypadal prostor, kde jsme měli rituál. Prostor se nacházel v nádherném resortu na Bali s názvem Akasha resort - New Earth Heaven.


V den, kdy jsme si s Honzou naplánovali rituál vědomého početí dalšího miminka, mě Honza požádal o ruku


A tak jsme za pár měsíců od této nádherné chvíle (viz můj článek o vědomém početí) odjeli na Bali na svatební rituál. Já jsem byla už v 5 měsíci těhotenství, jelikož jsme v den přizvání miminka do rodiny rovnou i počali.


Záměr naší cesty na Bali byl jasný – svatební rituál, ale ostatní jsme zatím neřešili


Rozhodli jsme se, že se necháme překvapit, jak se celý svatební rituál seskládá. Jediné, co jsem si zařídila dopředu byly svatební šaty. Ty jsem si nechala ušít od Honzové sestry. S sebou jsme si ještě vezli naše ručně vyráběné dřevěné prstýnky. A to byla celá příprava naší svatby.


Svatbu jsme měli naplánovanou na polovinu našeho pobytu, ale museli jsme ji odložit až na jeho konec s vědomím a vírou v božské načasování, protože první 3 týdny se moje tělo léčilo z nemoci. Přišla jsem o čich, chuť i hlas. Tato nemoc přišla po mnoha letech a jasně souvisela s tématem strachu z domácího porodu, které jsem si před odletem v terapii otevřela. (Po Bali se mé vnitřní nastavení proměnilo, strach zmizel a já jsem z hloubi duše chtěla rodit doma, viz můj článek o bezbolestném porodu).


Zatím jsme tedy postupně vymýšleli, jak bychom mohli náš svatební rituál pojmout. Rozhodli jsme se, že si jej uděláme sami, povedeme jej my a skrze nás celý vesmír. Na Bali je sice hodně nejrůznějších kněžek a možností, ale necítili jsme propojení s někým cizím při tak důležitém životnímu okamžiku. Také jsme si dpověděli na nejrůznější otázky, které bylo potřeba vyřešit a rituál se začal nádherně a synchronicitně postupně skládat.


Objevili jsme místo, které bylo s námi v souladu a celý náš svatební rituál se postupně začal skládat


Postupně jsem také hledali místo pro náš rituál. Nakonec jsme objevili jedno nádherné a speciální v mnoha ohledech. Už název celého resortu Akasha a místa New Earth Heaven napovídal, že to bude něco, co je s námi v souladu. Součástí tohoto resortu je krásná a řekla bych až magická restaurace, která nabízí tzv. „living vibrant food“ – živé pokrmy ve veganské a raw kvalitě. Je zde i několik bungalovů postavených dle posvátné geometrie, které je možné si pronajmout a také nádherný prostor pro pořádání nejrůznějších vědomých akcí, seminářů a workshopů. Tohle místo nás naprosto okouzlilo!



Zavolali jsme tedy na recepci a zjistili, že mají volno v termínu na 12.2., což se nám moc líbilo. A tak jsme datum potvrdili a rezervovali si bungalov, který se jmenoval Crystal dóm. Řekli jsme si, že toto místo bude ideální jak pro náš rituál, tak také pro náš obřad.


Když jsme tohoto muže uviděli, věděli jsme, že má být součástí našeho rituálu


A pak přišla další krásná synchronicita. V den mých narozenin jsme se náhodně potkali s jedním mužem z Hawaje a zrovna se po delší době vrátil zpět na Bali. Když jsem byla těhotná s Neem a byli jsme též zde na Bali, tak právě tento muž pro nás dělal soukromý sound healing. Tenkrát to bylo také v den mých narozenin. Hned jak jsme jej uviděli, tak jsem věděli, že i on má být součástí našeho rituálu. A tak se začal skládat nejen celý rituál, ale i den.

Dohodli jsme se s ním, že po našem osobním svatebním rituálu jej pozveme k nám do bungalovu a on pro nás a pro malého Nea uspořádá soukromý sound healing, kterým náš záměr ještě hlubšího propojení přeneseme do hudby a vibrace. Nadšeně souhlasil. Hrát při takové příležitosti bylo pro něj nové a cítil velké dojetí, že jsme mu to nabídli.


Přemýšleli jsme, co by se nám v tento den ještě líbilo zažít a napadla nás kakaová ceremonie


V rámci našeho pobytu jsme navštívili pyramidy na Bali, které jsou postavené pro sound healingy, kakaové ceremonie, meditace a jógu a našli jsme zde letáček s pozvánkou na kakaovou ceremonii právě do jedné z pyramid.


Žena, která byla na obrázku vyfocená, mě okamžitě zaujala. Opět jsem jasně věděla, že je to ona, která pro nás má uspořádat soukromou kakaovou ceremonii v rámci svatebního rituálu v našem Crystal dómu. Sehnali jsme si na ni kontakt a zavolali jsme jí. I pro ni byla kakaová ceremonie pro příležitost svatby naprosto novou zkušeností. Nadšeně souhlasila.


Další věcí, kterou jsme chtěli v tento náš den prožít, byla společná večeře s přáteli


Na Bali jsme zrovna byli s naší velice blízkou kamarádkou a jejím přítelem a kolem data naší svatby přiletěla i další kamarádka se svým mužem. A tak jsme pozvali oba páry.


Kde ale večeře proběhne?“ přemýšleli jsme. Mohla proběhnout přímo v Akasha restauraci, která je součástí resortu a je veganská se zaměřením na living food, tentokrát jsme to ale chtěli jinak. Více posvátněji a speciálněji. A tak jsme v den svatby poprosili naše přátele, aby nakoupili jídla z našich nejoblíbenějších raw a vegan restaurací, že si uspořádáme společnou degustační večeři v prostoru našeho dómu. Měli jsme sedět na zemi v kruhu před postelí, která je na obrázku našeho svatebního prostoru. A potom měla proběhnout společná kakaová ceremonie. Ale vesmír opět vymyslel mnohem zázračnější a nádhernější řešení, které jsme se dozvěděli až v den svatby.


Do resortu Akashi jsme přijeli v den stavebního rituálu. Hned na recepci nás čekalo překvapení. Recepční nám sdělila, že vzhledem k tomu, že máme pronajatý jeden z jejich bungalovů, máme k dispozici i celý tzv. Akasha Palác. Což je dvoupatrový dům, který postavili majitelé tohoto celého komplexu a hosté ho mohou využívat k posezení a odpočinku. To bylo opravdu velké překvapení, které by mě nikdy nenapadlo!


Dům byl postavený uprostřed jezírka, kolem kterého byly malé zahrádky s exotickými květinami. Byl hodně otevřený a měl části, které byly propojené s přírodou, bez oken a dveří. Uvnitř měl místnosti obložené kameny s nejrůznějšími designovými prvky. Byl v něm obrovský prostor se sedačkou zabudovanou do kamene a co bylo nejvtipnější, uprostřed této fenomenální místnosti stál nádherný ručně vyřezávaný dřevěný stůl ve tvaru 6 hranu. Objevila se tedy naprosto kouzelná možnost uspořádat slavnostní večeři přímo v tomto místě. Celý tento dům a jeho prostory vypadaly jako z orientální pohádky!



Jak probíhal celý náš svatební rituál


Poté, co jsme dorazili na místo, tak jsme si přichystali prostor našeho pokoje. Ten jsme nejdříve očistili Palem Santem a dalšími vykuřovadly a vytvořili jsme si svatební oltář. Na zemi jsme z květin vyskládali velké čtyři kruhy. Dva, které symbolizovaly naše staré životy a dva, které ztvárňovaly to nové. Tyto dva byly vzájemně propojené.


Celý rituál jsme si vedli sami. Nejdříve jsme se postavili do kruhu minulosti a tam jsme si mohli říct cokoliv, co jsme ještě z minulosti potřebovali vyřknout. Až to proběhlo, vstoupili jsme do nových propojených kruhů a zde jsme sdíleli jeden druhému vše, co jsme cítili a měli na srdci. To celé trvalo skoro hodinu a bylo to nádherné, dojemné, hluboké a propojující. Po sdílení jsme si vyměnili prstýnky, které jsme si tvořili navzájem na řezbářském kurzu jako překvapení pro toho druhého.


Po ukončení rituálu jsme už přizvali našeho kamaráda z Hawae, který pro nás uspořádal sound healing s nejrůznějšími harmonizačními a vysokovibračními nástroji. Poté jsme večeřeli s přáteli v prostorech Akasha Paláce a v průběhu večeře u nás v Crystal dómu probíhala příprava na kakaovou ceremonii, takže i toto vyšlo naprosto dokonale!


Zatímco jsme společně s přáteli večeřeli, tak se naše rituální místo rozrostlo o další výzdobu – dvě obří propojená srdce z květin, která dotvořila ornament vytvořený pro náš osobní rituál. Žena, která naši ceremonii vedla, prostor očistila i nejrůznějšími vonnými esencemi a vykuřovadly. To, jak byla kakaová ceremonie připravená a jak se celý prostor přetvořil, bylo pro nás nádherným překvapením.


Jakmile jsme tedy s přáteli povečeřeli, společně jsme vstoupili do tohoto prostoru a další 3 hodiny jsme popíjeli kakao a zpívali mantry. Bylo to nádherné zakončení dne a celého rituálu.


Žádného fotografa jsme na tento den neměli domluveného a fotky, které zde vidíte, jsme fotili druhý den ráno za východu sluníčka.


♥ Vaše Zuzka Noah





Comments


bottom of page