top of page

O vzniku projektu New Place, jeho přeměně do virtuálního světa a zázračných událostech

New Place má svůj roční příběh a velmi zajímavou cestu plnou zázraků a synchronicit. Měl vzniknout ve fyzickém prostoru, ale nakonec jeho cesta pokračuje přenesením do místa virtuálního a kvantového – tohoto webu. Tedy zatím...



Projekt New Place vznikl mnohem dřív než tento web. Měl to být fyzický prostor


Moc bych si přála, aby tento prostor vznikl i ve fyzické realitě. A protože vím, že je všechno možné, bude se to dít, pokud to tak má být. A pokud se to nakonec nestane, vím, že je nachystáno něco ještě mnohem krásnějšího, důležitějšího a zázračnějšího. Nicméně i tím, že vám o tomto příběhu píši, posiluji jeho zhmotnění.

Na ceremonii jsme vyslovili naše přání postavit místo v přírodě se silnou misí

Byl podzim roku 2019 a u nás v domě proběhla kakaová ceremonie, kterou vedla naše kamarádka z Mexika. Při této příležitosti jsme s Honzou poprvé sdíleli náš nápad a přání mezi všemi účastníky ceremonie. Že jednou chceme postavit místo, které ponese silnou misi a bude sloužit ostatním. Místo v přírodě. Kousek za Brnem. S výhledem na kopce a lesy. Místo, kde se bude tančit, pít kakao, jíst rostlinné jídlo a kde se budou pořádat nádherné vědomé akce, workshopy a semináře.


Poté jsem si uvědomila, že jsme toto místo vlastně už vytvořili


Přišlo hluboké uvědomění a vděčnost za náš dům, kde se toto vše již děje. I toto uvědomění jsem posdílela s ostatními. „My už to vlastně žijeme a je to přímo tady. U nás doma.“ Ceremonie skončila a za pár dní jsme dostali toto krásné video, ve kterém můžete vidět a zažít atmosféru naší tradiční kakaové ceremonie a toho, v jakém duchu akce u nás doma pořádáme.



Na návrhu našeho domu jsme uviděli prostor pro náš nový projekt


Několik dní po této krásné akci jsme dostali návrh od architekta, který navrhoval náš dům. Pár týdnů před ceremonií jsme se totiž rozhodli namísto stávající garáže vytvořit dva dětské pokojíčky. Garáž jsme už s tímto záměrem v našem domě dělali, a protože Neo už chtěl mít svůj prostor, tak jsme se rozhodli, že je čas se do toho pustit. A přišel tento návrh.



Poté, co jsme tento návrh uviděli, tak jsme si uvědomili, že vedle našeho domu je místo pro náš nový projekt, o kterém jsme mluvili na ceremonii. Wow! Máme svah, který nevyužíváme. A je to tak velký prostor, že zde můžeme postavit ještě jeden dům. S výhledem na Pálavu. Do lesů a na zelené kopce. Kousek za Brnem.


A tak jsme začali tvořit nové místo – New Place


Nejdříve projekt nesl název hobby (na deskách architekta). Poté jsme jej přejmenovali na New Place. Po roce nejrůznějších návrhů a krásné cesty toho, jak by mohlo místo vypadat, jej architekt sám od sebe pojmenoval New Space, což nás pobavilo.


Celý proces přemýšlení o novém domě byl pro nás velkou radostí. Užívali jsme si každý návrh a také to, jak si projekt tak nějak „sám od sebe“ rostl – z návrhu garáže se stal návrh na dvoupatrový dům s velkou terasou. Prostě kouzlo!



Po několika měsících a několikátém návrhu New Place jsem začala cítit, že chci celý projekt ještě více podpořit a ukotvit do hmoty. A tak jsem si vytvořila knihu, kam jsem lepila fotografie nesoucí náladu (proto „moodová“ kniha) a inspiraci pro celý projekt. A také jsem si tam sepsala vizi projektu.


Jak vypadala „moodová“ kniha k projektu New Place



New Place mělo být místo, kde zhmotním jeden ze svých snů


Tím snem je postavení ekologického a energeticky nezávislého domu z přírodních materiálů. Dům by sloužil pro nejrůznější vědomé akce, semináře, kurzy, setkání, tanec, jógu a restauraci s živou a veganskou organickou stravou a salátovým barem. Dále by zde probíhala výroba úplňkové lámané čokolády (přečtěte si můj příběh o čokoládě), raw cukroví, čerstvých šťáv a ceremoniálního kakaa. Naší vizí bylo vytvořit prostor, kde by vznikaly láskyplné, vědomé a vysokovibrační projekty.

Budova se měla skládat z prvního patra, kde by byl vstup a hlavní místnost, ve které by byla otevřená kuchyň, přírodní bar, dále prostor na sezení, intuitivní tanec, jógu, semináře, kurzy, retreaty, kakaové ceremonie, chi-kung a tak dále. Prostor by také sloužil na kurzy raw food, veganské stravy a pro další tvoření. Tento prostor by pokračoval velkou terasou s vyhlídkou. Ve spodním patře by bylo místo pro ubytování lektorů či případně další kurzy.

Tento dům (prostor) by sloužil k podpoře každého, kdo do něj vstoupí. Prostor by tedy podporoval, inspiroval, zvědomoval, rozvzpomínal, rozzařoval ukotvoval vše, co je v souladu s božím řádem zde na Zemi.

Prostor by...

  • napomáhal na rozpomenutí se na své dary a ukotvení nových darů pro tady a teď,

  • vedl a podporoval k ještě silnějšímu prožívání přítomného okamžiku,

  • připomínal zázračnost každého jednoho z nás,

  • ukazoval, jak nás celá existence v každém okamžiku neomezeně a nekonečně podporuje – tak, že to nelze myslí vymyslet,

  • podporoval zázračné flow,

  • ukazoval, že vše je možné a že nikdy není pozdě změnit cokoliv

  • ukazoval, že je možné proměnit svou realitu, zdraví, vztahy, práci a dostat tak velkou podporu a naučit se ji přijímat víc a víc. Čím více se člověk uvolní, tím více podpory může přijít. Čím větší důvěra, tím větší a zázračnější podpora.

Dům měl být postaven v božím řádu s napojením na zdroj a propojením a uzemněním se Zemí. Připomínal by, že Bůh je v každém z nás. Že jsme božské bytosti a tvůrci. Že vše může plynout v harmonii, radosti a v lehkosti. Že nebe na Zemi je právě tady a teď a že jej tvoříme každým okamžikem. Stačí se pro to rozhodnout. Stačí začít tvořit Nový svět tím, že se rozhodneme a cesta se ukáže s každým naším krokem, s každým dalším odpoutáním se od jistot, mysli a starých programů. Jeden další malý krok rovná se mnohonásobná podpora, flow, synchronicity, vedení a dary.


Věty, které nám k celému projektu New Place přišly

  • Prostor pro zázraky.

  • Prostor pro bytí.

  • Prostor pro flow.

  • Prostor, který navrací do souladu se sebou samými.

  • Prostor, který vám ukáže, jak moc velký zázrak jste, už jen proto, že jste.

  • Prostor s nekonečným a neomezeným potenciálem pro tvoření čehokoliv v souladu se zdrojem.

  • Prostor s velkým srdcem, který vás povznese, ukotví, nesměruje a ukáže to, o co žádáte takovou formou, které budete rozumět.

Prostor pro tvoření, tanec, vědomý pohyb, nádherné veganské a živé jídlo z těch nejkvalitnějších surovin tvořené s nadšením a láskou už jen k onomu procesu tvoření. Prostor, který pohladí všechny vaše smysly a který vám umožní vidět zázraky ve svém životě.

Místo, které člověku napomáhá ke zdravým návykům a inspiruje ho k navrácení se do souladu se svojí duší, svým vyšším já a zdrojem.


Dům a prostor v něm tvoří portál zázraků. Místo již teď zvyšuje vibrace a ukotvuje nové vědomí Nové Země na této planetě.


„Moodovou“ knihu s inspirací a vizí projektu jsem rozeslala 3 lidem a začaly se dít zázraky


Nafocenou tuto tzv. „moodovou knihu“ a vizi jsem rozeslala třem lidem:

  • jeden z nich byl náš kamarád Petr Řezníček, který pracuje s krystaly,

  • dalším byla malířka, tvořitelka mandal a kosmogramů paní Lockerová,

  • a nakonec jsem oslovila i Petru Legnerovu, která vyrábí nádherné rituální svíčky.

A protože se stalo hned několik synchronicit právě ve spojení s těmito lidmi, rozhodla jsem se, že napíšu krátké příběhy – jak ke svíčkám, tak ke krystalu i vzniklému kosmogramu.


Od Petry jsem nechala vyrobit svíčky se záměrem. Při tvorbě měla volnou ruku


Petru jsme našla náhodně na Facebooku. Její rituální tvorba a krása svíček, které tvoří, mě ihned zaujala. Okamžitě jsem ji tedy oslovila a zaslala jí nafocenou knihu. Poté co si Petra přečetla vizi projektu, tak se rozplakala.


Dohodly jsme se, že udělá několik svíček, které dohromady vytvoří tzv. „portál zázraků pro New Place“. Jelikož každá svíčka, kterou Petra vyrobí, nese nějaké téma a záměr, tak jsem jí v jednotlivých tématech neomezovala. Ať přijdou témata svíček, která mají přijít. Zadala jsem jí jen částku, za kterou má svíčky vyrobit. Ta částka byla 8888 Kč.


Částka se mnou pak chvilku pracovala. Mysl se párkrát ozvala se slovy: „Není to hodně? Za svíčky? A tak si říkám: „Není. Ten projekt nese neomezenou finanční svobodu a tato částka se mnohonásobně vrátí.“ (A částka se vrátila v den, kdy svíčky dorazily. Ale to si počkejte až na konec příběhu.)


Svíčky měly být na cestě, ale stále nepřicházely. Až poté jsem pochopila proč – bylo to vše božsky načasované


Je to v pořádku. Stačí se uvolnit víc a víc. A tak se po několik měsících Petra ozvala. Svíčky jsou hotové. Posílá je. Svíčky ale celý týden nepřišly. A tak jsem ji na konci týdne napsala, že je ještě nemám. Petra zjistila, že zapomněla vyplnit řádek ve formuláři České pošty, a tak se balík neodeslal. Nevadí. Jejich odeslání má božské načasování. Jako všechno. Svíčky se nakonec odeslaly další pondělí. A přišly nádherným synchronicitním způsobem, který dokáže načasovat jen to božské okolo nás.


Balíček přivezl kurýr České pošty zároveň ještě s jedním balíčkem. Většinou přes Českou poštu nic neobjednáváme, ale tentokrát jsme objednali několik knih od Ester Hicks, která je autorkou Zákonu přitažlivosti a mnoha dalších knih. Objednali jsme si knihu s názvem Požádej a je ti dáno – a to rovnou 7x, protože jsem se rozhodla knihy věnovat mým nejbližším přátelům na Vánoce.


Učení, které Ester Hicks sdílí, je pro mě velká inspirace. Už dlouho žiji, co je v knihách napsáno a jen se mi skrze to, co Ester Hicks channeluje, ještě více ladí a zvědomuje, co cítím. Je to pro mě takový základ toho, co ke mně intuitivně chodilo po celý život. Když jsem před rokem Ester Hicks a Zákon přitažlivosti objevila, tak jsem byla opravdu hodně nadšená, viz můj příběh. Našla jsem knihy, které dokonale popisují, co žiji. Uvědomila jsem si díky nim, proč žiji tak nádherný život. Jak to vlastně dělám. Bylo to jako by někdo to, co mám uvnitř, přepsal do knih.


Svíčky přinesly rovnou 3 synchronicity v jednom


Načasování příchodu svíček bylo tak dokonalé, že už dokonalejší být ani nemůže...

  1. V jeden den tedy přišel 10 kg balík svíček a na něm balíček knih Požádej a je ti dáno. Pro mě to byla opravdu velká symbolika a nádherná synchronicita.

  2. Zároveň jsem si dopoledne, ještě než přijel kurýr se svíčkami a knihami, rozhodla udělat po dlouhé době vedenou meditaci. Zvolila jsem si duhovou meditaci. A když jsem pak začala rozbalovat svíčky, první z deseti svíček, kterou jsem rozbalila, byla svíčka s názvem – Duhová esence. To jsem vnímala jako další propojení a milou synchronicitu.

  3. A poslední synchronicitou pak bylo to, že aniž by Honza věděl, že nám svíčky přišly, tak mi ten den sdělil, že mu psala paní účetní z Love of Raw a že mi budou vracet DPH ve výši 88 000 Kč. Takže částka 8888 Kč za svíčky se opravdu několikanásobně vrátila a ještě k tomu v ten den, kdy svíčky dorazily.


Tip: Výrobu vysokovibračních svíček od Petry najdete na Facebooku jako Vysokovibrační svíčky Petra Legnerová


Jak jsem pořídila ten největší himalájský krystal, který měli


Cítila jsem, že je čas mít k projektu i nějaký krystal, který ho bude pomáhat více ukotvovat do hmoty. Poslala jsem vizi projektu našemu kamarádovi Petrovi z krystalů Reaon, od kterého máme většinu rituálních krystalů.


Petr se mi ozval a řekl, že cítí, že by to mohl být už větší krystal, který by klidně mohl stát venku, a tak nějak by si už pracoval s prostorem sám. Tato myšlenka se mi moc líbila. Petrovi jsem sdělila, že bych chtěla pro svůj nový projekt křišťál z Himalájí, z Tibetu. Petr mi za chvilku poslal fotky z velkoobchodu krystalů, kde velké himalájské krystaly mají. Jeden z nich se mi líbí úplně nejvíce. Samozřejmě je prý největší, co tam mají. A taky hodně unikátní. Takových přírodních obřích 60 kg křišťálů je málo.


Petr mi zavolal, že můj vybraný krystal není volný. Ale já měla radost a cítila, že se to nějak zařídí


Petr měl zjistit, jestli je tento krystal ještě k dispozici. Přeci jen měl fotky, které si fotil ve velkoobchodu, staré několik měsíců. Hned ten den, kdy jsme si o krystalu s Petrem psali a já si dle fotek jeden vybrala, zavolal do velkoobchodu. Pan majitel mu ale sdělil, že je to hodně velká náhoda, když volá zrovna v tento den, protože pro tento krystal si právě jede paní i s hotovostí. Že kámen sice neviděla živě, ale že jej kupuje jako investiční kámen. Takže bohužel.


Petr mi tuto „smutnou“ zprávu volá, ale já mám naopak velkou radost. Říkám mu:

Tak to se mi líbí ještě víc! Pokud tento krystal má být součástí projektu, tak se to nějak zařídí a paní jej nekoupí.“ Petr tento způsob vnímání světa a událostí má podobně a tak mi říká: „Zuzi, jasně. Zavolám večer. Necháme se překvapit. Bude to, jak říkáš.

V průběhu dne, kdy jsem čekala na zavolání Petra, mi přišel balíček. A hádejte, co mi zrovna přišlo? V ten den, kdy jsem se pro kámen rozhodla a zároveň jsem i čekala, jestli paní kámen koupí či nikoli, přišel balíček s knihou o tibetské přírodní medicíně, tibetským jídlem Campa a tibetskou kaší. To mě hodně pobavilo a říkám si, že Tibet a Himaláje se umí krásně ozvat!


A taky že se to zařídilo! Paní si pro krystal nepřijela. Chytli ji policisté


Večer mi Petr nadšeně volá a říká: „Zuzi, tak si představ, že paní si pro krystal nepřijela! Víš, co se stalo?“ „Nevím, povídej,“ usmívala jsem se. „Paní na cestě chytli policajti a nepustili ji přes okres. Paní totiž byla z okresu, kde byl větší výskyt covidu a i když ještě nebyl vyhlášený lockdown, tak ji policajti nepustili. Paní si klidně mohla zařídit propustku, jet jinou cestou či si kámen ještě zarezervovat, ale už se neozvala.


Další den nám majitel zavolal a sdělil, že kámen považuje za volný a že se to u tohoto kamene děje pořád. Petr nám radil, ať tedy co nejrychleji vymyslíme cestu do Dvora Králové. Bohužel další týden nebylo možné vyjet na celodenní výlet, protože jsme neměli hlídání dětí a bylo spoustu jiných povinností. A tak jsme si řekli, že jestli má být kámen náš, tak počká. Petr mě ještě párkrát zkusil přemluvit na dřívější termín. Přeci jen prý jsou i další kupci, kteří by mohli teď pro kámen jet.


Nakonec jame se domluvili, že pro kámen pojedeme 8.3. Tento den byl den po celostátním lockdownu a také Den žen. Perfektní možnost a zároveň velká výzva dostat se přes několik okresů v době, kdy byli mezi okresy rozestavěni vojáci a policisté. Nevadí, jedeme. Věděli jsme, že i toto krystal nějak pořeší. Celou cestu jsme na naší straně nepotkali jedinou hlídku. Na straně opačné jich bylo několik. Krystal jsme nakonec koupili. A koupili jsme hned několik dalších. Investice do tohoto kamene byla 144 000 Kč, do čehož jsme se znovu museli uvolnit a říct si, že i toto je nádherné ukotvení hojnosti pro celou vizi.


Tip: Pro nákup krystralů doporučuji jedinečný obchod, který najdete na Facebooku pod názvem Krystaly Reon.


Příběh kosmogramu, který byl vytvořen v den narozenin Noemi


Další nádhernou podporující věcí, kterou jsme chtěli prostor podpořit a celou vizi a misi místa ukotvit, bylo zadání kosmogramu. Kosmogram je malba, která je zároveň i zářičem a harmonizátorem prostoru a může nést různá témata.


Kosmogram pro náš projekt vytvořila paní Lockerová, která nám dělala kosmogram už pro naši rodinu a náš dům. Máme ho zabudovaný v základech domu a také jej máme na domovním oltáři. Zároveň mi tvořila i logo pro můj projekt s rostlinnou živou stravou Love of Raw, které je také kosmogramem. Vytvářela i kosmogramy pro kamenný menhirový kruh v Klentnici na Pálavě a mnoho dalšího.


Kosmogram jsem zadávala 22.2.2021. Byl to zároveň den, kdy jsem pro Kateřinu Rae postavila první portál zázraků. Byl to obrazec z krystalů, který ji měl maximálně podpořit. Katce pak za několik dní přišla inspirace vytvořit Karty pro život. Den křtu těchto karet se stal pak zároveň i dnem, kdy jsem se rozhodla téma zázraků sdílet veřejně (přečtěte si článek o tomto dni).


S paní Lockerovou jsem se setkala na konci května. Naše setkání bylo silné a inspirativní. Kosmogram pak vytvořila dne 10.6., což jsou narozeniny Noemi a v ten den byl úplněk i zatmění Měsíce. Zároveň je to pro mě symbolika toho, že porod Noemi byl bezbolestný a nádherný, tak i vše kolem tohoto projektu půjde lehce, snadno a v hojnosti.

Tip: Pokud byste chtěli namalovat kosmogram pro váš projekt, firmu, dům nebo pro jakýkoliv jiný záměr, tak se můžete paní Lockerové ozvat přes její web.


Kosmogram dle paní Lockerové spadá do kategorie kreseb s výraznou geometrickou stavbou, kde působením tvaru harmonicky spojujícího více geometrických prvků, je člověku umožněno vnímání duchovního světa a jeho zákonitostí. Tyto zářiče v podobě kosmogramů, mandal a dalších maleb nám pomáhají na naší duchovní cestě životem k pochopení našeho poslání a rozvoji našich kvalit, talentů a všech skutků. Pomáhají také rozpustit a přeměnit to, co nás brzdí v rozvoji a brání nám v smysluplném naplnění života.


Jak z fyzického prostoru New Place nakonec vznikl tento projekt


New Place měl být původně dům s velkým záměrem. Pro jeho postavení jsme měli i místo. Tím místem byl náš pozemek, na kterém stojí náš dům. A bylo to možné. Dokonce jsme měli návrh od architekta, který jsme celý rok ladili. V okamžiku, kdy jsme dospěli k finálnímu návrhu domu a měli jsme žádat o stavební povolení, jsme se nakonec rozhodli, že dům nepostavíme. Uvědomili jsme si unikátnost našeho soukromí a celý projekt jsme pozastavili. Chtěli jsme si počkat na jiné místo, kde bychom mohli něco podobného postavit a ještě v mnohem větším měřítku.

O několik měsíců později jsem se rozhodla, že vytvořím web pro svůj nový projekt, který bude spojený s tématem zázraků a synchronicit. Když jsem začala tvořit web, první název, který jsem si zapsala byl Place for miracles, cacao and chocolate. A protože se při tvoření nechávám vést, tvořila jsem stránky dál a dál. Pak jsem se zastavila a zamyslela se nad tím, jak by se celý projekt měl jmenovat. A najednou mi došlo, že toto je vlastně New Place.


New Place je totiž místem pro zázraky, kakao, čokoládu a mnoho dalšího...

A zároveň nepřestávám věřit, že takový dům jednou postavíme. A pokud ho nepostavíme, tak vytvoříme ještě něco mnohem a mnohem zázračnějšího!


♥ Vaše Zuzka Noah


bottom of page