top of page

Sleduj svoje pocity a staneš mistrem svého života

Zákon přitažlivosti od Ester Hicks jsem objevila nedávno. I když je toto v oblasti seberozvoje jedna z nejznámějších knih, tak já jsem ji nikdy nečetla. Až teď. A po přečtení jsem si uvědomila, že to, co žiji, je v ní dokonale popsáno. Díky ní jsem našla i další knihy, videa a jejich web.


Přitáhla si mě kniha, kterou jsem ani nevěděla, že mám


Psal se rok 2020. Byl prosinec a já jsem se rozhodla udělat si více času na klid, ticho, meditaci a možná i nějakou knihu. Cítila jsem, jak potřebuji čas pro sebe a hlavně se sebou. Jak mě takový čas vyživuje a jak je mi v tom nádherně. A tak jsem si ho začala dopřávat.

Moje knihovna je docela obsáhlá a mám v ní hodně seberozvojových knih. Přitáhla mě kniha, kterou jsem měla v knihovně už hodně dlouho. Tak dlouho, že jsem ani nevěděla, že ji mám. Přitáhl si mě Zákon přitažlivosti. Začala jsem jej číst a už jen příběh Ester Hicks mě fascinoval. Nevěděla jsem, jak velký a kouzelný příběh je za touto knihou a co se tím otevře za poznání.

Bylo to pro mě, jako bych četla návod na svůj život

Našla jsem v ní mnoho technik pro fungování manifestace a které jsem od malička intuitivně využívala. A tak, pokud byste chtěli někde načerpat inspiraci na metodu, která mi dokonale funguje, tak doporučuji právě tuto knihu a další i videa od Ester Hicks. Najdete je Youtube a některá i s českými titulky.

Jednou z hlavních zpráv této knihy je naučit se udržovat dobrý pocit z toho, co se vám v životě děje, ze sebe samých a to pak proměňuje realitu.

Na váš dobrý pocit totiž navazují dobré myšlenky a dobré myšlenky pak tvoří realitu a to, co se děje. Jednoduše začnete postupně chápat proč se vám v životě děje, to co se vám děje a jak to souvisí s myšlenkami a pocity ve vás samotných.

Abraham je energie, od které pochází Zákon přitažlivosti a další knihy Ester Hicks


Logická otázka, na kterou není jednoduchá odpověď. Abraham je nekonečná inteligence, která zná odpověď na každou otázku. Uspokojila vás tato odpověď? Patrně ne, protože spolu s ní se ve vás okamžitě zrodilo mnoho dalších otázek. Ale na tyto otázky už vám jistě odpoví sami Abraham. Za dobu svého působení získali spoustu označení a jmen. Lidé jim říkají třeba Velcí učitelé, Úžasní mistři vesmíru atd.

Abraham sami sebe popisují jako: Skupinové vědomí z nefyzické dimenze, které pomáhá lidem jako jejich duchovní učitel a rádce.

Abraham k nám promlouvají prostřednictvím ženy Esther Hicks


Ester má zvláštní schopnost se na ně napojit. Po napojení na energii Abraham Esther překládá myšlenky, které jí Abraham sdělují. Již od roku 1986, tedy více než 30 let, komunikují Abraham se svým okolím a za tuto dobu si vybudovali velkou řadu příznivců. Esther Hicks a její manžel Jerry postupně shrnovali informace získané od Abraham do knih, které se staly světovými bestsellery. Vzhledem k tomu, že se manželé již od prvního spojení s energií Abraham začali pečlivě zaznamenávat veškeré interakce s nimi, podařilo se jim vytvořit patrně největší archiv komunikace s nefyzickou inteligencí v historii lidstva.


Informace od Abraham, označované jako Abrahamovo učení, pracuje s fenoménem tzv. Zákona přitažlivosti. Ten je dle Abraham hlavním vesmírným zákonem a vše ve vesmíru je mu podřízeno. Ve svém učení jdou Abraham ohledně Zákona přitažlivosti velmi do hloubky. Přinášejí nám velmi detailní a konkrétní návody, jak začít využívat Zákon přitažlivosti ve svůj prospěch a nacházet díky němu odpovědi na otázky duchovní i materiální povahy.


Ester pořádá semináře, kde se lidé mohou energie Abraham ptát


Esther Hicks se již od počátku interakce s Abraham věnuje pořádání živých seminářů, které probíhají zejména v USA. Na těchto hojně navštěvovaných seminářích se Esther v přímém přenosu spojuje s Abraham a zve k sobě na pódium vybrané diváky. Ti zde mají možnost položit Abraham jakoukoliv otázku. Žádná otázka není nevhodná nebo tabu. Na otázky diváků pak Abraham brilantně odpovídají.


Tip: Existuje český web a Youtube kanál, kde najdete již více než 500 otitulkovaných videí z workshopů Abraham Hicks s českým překladem. Mými oblíbenými videi s českými titulky jsou: Jak by Abraham mluvil s dětmi, Jak změnit život za 30 dní, Tohle dělejte a vše, co chcete, k vám přijde a také Svatební příběh – o tom, jak se může zhmotnit cokoliv.


A pokud umíte dobře anglicky, doporučuji přímo oficiální webové stránky Ester Hicks, kde najdete i živá vysílání a mnoho inspirace.


Mé oblíbené inspirativní věty a citáty od Ester

  • Jste dokonalé, a přesto i dále expandující bytosti, v dokonalém, a přesto i dále expandujícím světě, v dokonalém, a přesto i dále expandujícím vesmíru.



 

Tip: Jednoduché techniky a klíče k tomu, jak se začít cítit ve svém životě dobře


Začněte si během dne uvědomovat, jak se cítíte. A pokud si uvědomíte, jak se cítíte, tak si zároveň i uvědomte, že v tomto stavu nemusíte setrvávat. Vždy se můžete cítit ještě lépe. Existuje totiž mnoho technik, jak váš emoční stav zlepšit. Což už samo o sobě přináší úlevu, že může být líp a líp. A může to jít poměrně snadno a rychle.


Technika oceňování


Jednou z technik, kterou můžete vyzkoušet, je technika oceňování. Jednoduše se začnete zaměřovat na vděčnost. Podívejte se kolem sebe na vše, co milujete a buďte za to vděční – oceňte to. Doporučuji shlédnout video zaměřené na tuto techniku od Ester Hicks. Když jsem ho viděla poprvé, tak mě mrazilo po celém těle. Nejdříve ve videu zkouší tuto techniku pán pozvaný z jeviště a poté „oceňuje“ samotná Ester, resp. Abraham skrze ni.



Začněte tedy s co nejčastějším uvědomováním toho, jak se cítíte. A na to navažte tím, že kolem sebe začnete vidět to, za co jste vděční. A oceňujte to. Stejně jako ve videu. Uvidíte, jak se budete cítit jinak.


Technika Deník radosti


Další technikou, která by vám mohla pomoci, je technika, kterou nazývám Deník radosti. Deník, do kterého si začněte psát, na co se těšíte. Doporučuji si na to koupit menší deníček či bloček, který se vám vleze do kabelky a můžete jej mít kdykoli při sobě a zapisovat si. Když se nebudete cítit dobře, můžete se do něj podívat a zlepšit si náladu jen tím, že přesměrujete pozornost, na co se těšíte.


Uvidíte, že najdete spoustu věcí, na které se těšíte. Může to začít malými milými věcmi a pokračovat až k těm velkým.


Například:

  • Těším se, že dnes půjdu na procházku.

  • Těším se, že si dnes dám nějaké dobré jídlo.

  • Těším se, že si vyzkouším tuhle techniku a na to, co se bude dít.

  • Těším se na to, že si dopřeji ...

  • Těším se na to, že si koupím ...

  • Těším se na to, že si promluvím s …

  • Těším se na to, že se setkám s …

  • Těším se na to, že zažiji …

  • Těším se na to, že si přečtu …

  • Těším se na to, že ochutnám …

  • Těším se na to, že se zamiluji.


Emoční inteligence – jeden z klíčů, podle kterého si tvořit realitu, o jaké sníte


V této přednášce Marka Dzirasy vycházející z učení Ester Hicks získáte jeden ze zázračných klíčů k tomu, jak se v životě cítit lépe a jak manifestovat svou realitu tak, jak si přejete. Tato přednáška je – dle slov Marca Dzirasy – „tou nejlepší přednáškou za 25 let“. Souvisí s jeho objevem, ke kterému přišel po desítkách letech seberozvoje – emoční inteligencí. Tedy, jak si uvědomovat to, jak se cítím a jak to tvoří mou realitu.


Mark Dzirasa v úvodu přednášky říká:

Ze všeho, co píši v knihách, ze všeho, co jsem kdy slyšel, ze všeho, co učím, toto je číslo 1, pro tu praktickou úroveň žití, co jsem tady na planetě našel. Jak se naučit vnímat souvislost a souvztažnost myšlenek a pocitů, pocitů a myšlenek.

Co si z videa určitě vzít:

  • Emocionální inteligence je schopnost najít provázanost mezi tím, co si myslíme a co cítíme.

  • V některých oblastech života se nám daří dobře, ale v některých to vůbec, ale vůběc nefunguje. Jde o oblast, kde je nashromážděno více negativní energie.

  • Zážitek, který chceme přivolat (mít partnerku, vydělat peníze, sehnat super zaměstnání aj.), vymýšlíme mozkem, ale energie, síla a rychlost, kterou to přitahujeme, je definována naším citovým rozpoložením (srdcem).

  • Myšlenka se vždy rodí z kontrastu. Kdy tě napadne, že by ses rád nasytil? Když máš hlad. Kdy se zrodí myšlenka, že chceš mít peníze? Když si uvědomíš, že je nemáš. Touha po uzdravení je podmíněna uvědoměním si nemoci atp.

  • Myšlenka, že něco chceš, tě napadne vždy ve chvíli, když si uvědomíš, že ti to chybí. Nemůže tě napadnout, aniž by sis uvědomil, že to nemáš.

  • Lidé častěji myslí na to, že jim to chybí než na to, že to skutečně chtějí, že je to úžasné a že už se na to těší. Např. Štve mě, že nemám víc peněz vs. peníze jsou úžasná věc a už se těším na další příval, který přijde do mého života! Nebo: Chlapi jsou úžasní, chci toho nejlepšího přivábit ke mně domů vs. jsem už x let sama, všechny holky už někoho mají, jsem poslední z kanclu, která ještě není vdaná. Cítíte ten rozdíl mezi těmito myšlenkami? Myslíte na to, co chcete nebo na to, co nemáte?

  • Jestli myslíme na to, co chceme nebo na to, co nemáme poznáme podle toho, jak se cítíme. Je to jednoduché. Když myslíme na to, co chceme a co se nám líbí, cítím se dobře a když myslíme na to, že to nemáme, cítíme se špatně.

  • Je třeba naučit se u každé myšlenky vnímat, jak se s ní cítím. Jak se cítíte, když pomyslíte na svůj domov? Kde na emocionální škále je pocit z vaše partnerského života? A co zaměstnání? Jaký máte pocit, když si vzpomenete na kolegy, na šéfa, kancl, počítač, na vaši pracovní dobu? Rozlišujte jak se cítíte v každé oblasti svého života.

  • Pokud se vám dlouhodobě v některé oblasti nedaří, sundejte nohu z plynu, uberte pohon, který je negativní – ženě vás to do dalších problémů. Nejděte proti, nebojujte. Raději se uvolněte a přesměrujte myšlenky na to, co se vám daří. Proto tolik fungují seznamy vděčnosti.

  • Život závisí na tom, kde jste vibračně – a dle toho budete na všechny další situace odpovídat.

  • Když řešíte problém – je to určitá vibrace, která ho tvoří. Například pokud žárlíte. Není to z toho, co děláte, ale jak jste nastavení. Když jste na úrovni zklamání, obav, obviňování a kritiky – z těchto vibrací se vytvoří žárlivost. Naopak, pokud budete ve vibraci pohody, spokojenosti a nadšení, žárlivost neexistuje.

  • Proto není nikdy nic důležitého než cítit se dobře. Je totiž úplně jedno, co se vám v životě stane. Pokud budete uvolnění, budete kreativní, přijde intuice a šestý smysl a všechno snadno vyřešíte. Když přijdete o práci, nic se nestane, zítra budete mít novou. Když vás pustí životní partner, za chvíli o vás bude dračka a přijdou 10× lepší atp. Takto je to se vším. Podmínkou je dokázat se cítit dobře.

♥ Vaše Zuzka Noah

bottom of page